Patty Melissen-Vogels

Boeken

Social media


Het rollenspel laat zien wat je van deel 2 van ‘Pien wil de wereld zien’ mag verwachten. Door het rollenspel uit te laten voeren door drie spelers en te filmen, kun je er een trailer van maken.

Je kunt het rollenspel downloaden door op de afbeelding te klikken.

Zo ga je samen te werk:

Laat het rollenspel uitvoeren door drie spelers. Zij lezen de tekst op.
Wanneer jullie leerkracht een geluidsopname maakt, wordt het een hoorspel. Leuk om er dan meer geluiden, zoals voetstappen en bijpassende stemmen, bij te bedenken.
Onder begeleiding en met goedkeuring van de leerkracht, kan jullie klas hier zelfs een trailer van maken. Maak hierover goede afspraken en vraag aan jouw leerkracht om de uitvoering van het rollenspel te filmen. Jullie kunnen er dan bijvoorbeeld kostuums bij dragen.
De spelers krijgen de volgende rollen:
Rol 1: De alwetende verteller. Dit is meneer Frans, een oude wijze man. Hij weet alles over het verhaal van Pien.
Rol 2: Juf Lotte. De juf van Pien is al bekend van deel 1. Ze is erg nieuwsgierig. Ze stelt vragen en wil weten wat haar klas te wachten staat.
Rol 3: Oom Tom. Deze sportleider vertelt over een bootcamp in het Vondelpark. Hij helpt zijn nichtje Pien met het organiseren van haar verjaardagsfeest.
Veel plezier!
Tip: lees ook deel 2 en krijg alle antwoorden op bovenstaande vragen.
Breid samen en onder begeleiding het rollenspel uit. Maak een toneelstuk of musical van een of meerdere hoofdstukken van 'Pien wil de wereld zien'.