Patty Melissen-Vogels

Boeken

Social media

Informatie voor leerkracht,

onderwijsassistent, pedagogisch medewerker, professional HB, stagiair, begeleider, ouder:

In de methode gaan kinderen zelfstandig aan de slag met leesboeken, die een spannend fictief en doorlopend verhaal over vriendschap tussen klasgenoten met verschillende culturele achtergrond bevatten. I.s.m. Educatieve Uitgeverij Kinheim zijn naast het verhaal gevarieerde en uitdagende opdrachten, waaronder onderzoeksvragen volgens Taxonomie van Bloom, opgesteld. Ook hieraan wordt zelfstandig gewerkt. Middels antwoordboeken kunnen kinderen hun werk na (laten) kijken. Denk hierbij aan vragen over filmpjes van SchoolTV, het Klokhuis of YouTube.
Kinderen verrijken hun kennis over andere landen, cultuur, vreemde talen, hoofdsteden, vlaggen en meer. In deel 1 gaat het over Curaçao, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Nederland. In deel 2 gaat het voornamelijk over België, Marokko, Turkije, Rusland, Afghanistan, China en Syrië. (Spanje, Denemarken, Italië, de Verenigde Staten Zweden en Afrika worden kort benoemd.)
In zowel de weekopdrachten als in de lessuggesties krijgen kinderen de mogelijkheid tot samenwerken. Er wordt om fantasie gevraagd. De mening van kinderen telt en er mag gediscussieerd worden. Personage Pien beleeft geschiedenis op een eigen wijze.
De lessuggesties, die op de laatste twee pagina’s van elk deel staan, bestaan uit de landenparade (inclusief draaiboek maken), een bijzonder memoryspel maken en spelen en het vreemde talen vriendenboek.

Kopen Talentstimuleren Flyer